Rishub prostor

PREZENTACIJA RISC-A NA AKADEMIJI STRUKOVNIH STUDIJA U UŽICU

Regionalni inovacioni startap centar (RISC) u Užicu je imao priliku da na Akademiji strukovnih studija Zapadne Srbije sa sedištem u Užicu (akademijazs.edu.rs) predstavi aktivnosti vezane za seriju besplatnih obuka u prostorijama RISC-a.

Prvi cilj je bio da se profesori i studenti Akademije upoznaju sa generalnim radom RISC-a. Studenti ali i svi drugi su dobrodošli da posete RISC u Krčagovu, pronađu svoje mesto za rad i uspostave veze sa firmama i kolegama koji već rade u Krčagovu. Zatim su se predavači predstavili auditorijumu i prezentovali svoj program obuke. Obuke su izabrane i organizovane tako da se međusobno dopunjuju. Jasmina Trifunović je predstavila obuku iz 2D i 3D dizajna.

Zatim je Nikola Kujundžić upoznao prisutne sa procesom izrade video igara u Unity-ju, Branko Kujundžić sa Internet marketingom na društvenim mrežama, Milan Josipović sa obukom iz oblasti osnova Web-a.

Srđan Obradović je imao veoma interesantno izlaganje na temu primena metoda i alata mašinskog učenja.

Želimo da se toplo zahvalimo Akademiji, njenim profesorima i studentima na ljubaznom prijemu i pruženoj mogućnosti da se prisutni informišu o radu RISC-a.

Sigurni smo da je ovo početak divne saradnje koja će omogućiti studentima da još tokom studija ali i po njihovom završetku zakorače u iz školskih klupa u profesionalno radno okruženje gde će dalje nastaviti svoje karijere.

Regionalni inovacioni startap hub Užice je osnovan od strane Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, Grada Užica i RRA Zlatibor.

Dobro nam došli