Rishub prostor

ODRŽAN JE PRVI WordPress HACKATHON

U Regionalnom inovacionom startap centar u Krčagovu RIS HUB UE, u petak, 6. novembra u podne, počelo je prvo takmičenje mladih programera za realizaciju softverskog rešenja na zadatu temu- WordPress hackathon.

Takmičenje je trajalo 24 sata, odnosno, učesnici su imalo toliko vremena da završe svoje radove.

Tema hackathon-a bila je izrada sajta za generalnog sponzora takmičenja Biro Sistem Team. Posle 24 sata sa puno uspeha sve ekipe su prezentovale svoja rešenja za budući sajt Biro Sistem Team-a. Najbolјe rešenje je dala ekipa Pixoff, crni tim, koje je i osvojilo prvu nagradu.

Prvo mesto

Drugo mesto je osvojila narandžasta ekipa.

Drugo mesto

Treće mesto ekipa programera u bordo majicama.

Treće mesto

Prve tri ekipe su dobile vredne nagrade od generalnog sponzora, a svi učesnici su dobili poklon za učešće na prvom hackathon-u.

Iako je Hackathon bio takmičarskog karaktera to se po atmosferi koja je vladala između učesnika nije moglo zaklјučiti, dobro druženje i uzajamno pomaganje između ekipa doprinelo je zdravoj i produktivnoj saradnji. Učesnici su dosta toga naučili sarađujući jedni sa drugima i unapredili svoja znanja.

Hackathon je organizovao Regionalni inovacioni startap centar, smešten u krugu bivše kasarne u Krčagovu koji je svečano otvoren 8. juna, a osnovala ga je RRA „Zlatibor“ uz podršku grada Užica i Ministarstva za inovacije s cilјem da podstakne razvoj informatičke industrije u Užicu i Zlatiborskom okrugu. Osim Biro Sistem Team– a kao generalnog sponzora, takmičenje su pomogli i Coca Cola i Kremanska voda.

Hackathon je deo aktivnosti projekta koji RRA „Zlatibor“ uz podršku grada Užica i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj sprovodi s cilјem da podstakne razvoj digitalne transformacije i informatičke industrije u Užicu i Zlatiborskom okrugu.