Rishub prostor

RADIONICA PONOVNO POKRETANJE KULTURNOG TURIZMA U ADRION REGIONU

RIS Hub Užice u saradnji sa projektnim timom projekta THEMATIC će u četvrtak, 9. jula 2020. godine, održati radionicu: „Ponovno pokretanje kulturnog turizma u ADRION regionu“ u okviru projekta THEMATIC, koja će se usled pandemije virusa korona, održati putem video konferencije.

Tokom radionice biće predstavljen izveštaj o uticaju pandemije na kulturni turizam stručnjacima i zainteresovanim strana u ADRION regionu. Partneri će deliti svoja iskustva o dramatičnom ekonomskom padu nastalom krizom COVID i razgovaraće sa ekspertima i zainteresovanim stranama o svojim idejama i najboljim strategijama za ponovno pokretanje kulturnog turizma.

Povratak održivom, međunarodnom i otvorenom kulturnom turizmu od presudnog je značaja, posebno za manje kulturne destinacije, koje su u jadransko-jonskoj regiji brojne, a partneri na projektu su spremni da daju svoj doprinos.

Projekat THEMATIC kofinasira Evropska unija kroz Program Interreg ADRION 2014-2020, a partnerski sprovode Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Univerzitet Bazilikata, Regionalna agencija za teritorijalnu promociju Bazilikate i opština Matera iz Italije, Region Epir – Regionalna jedinica Tesprotia i Enterprajz iz Grčke, Unija privrednih komora Albanije, Opština Preko iz Hrvatske, Grad Niš i Centar za podršku biznisu, Kranj, Slovenija